Billig reise – Reising på lavt budsjett

Leter du etter en billig reise? Når reiselysten og drømmen om en opplevelsesrik reise er større enn feriebudsjettet, kan det for mange bety at det blir med drømmen. Men firer du på kravene og sjekker ut flere alternativer, kan drømmen om en billig reise være innen rekkevidde, også om du reiser alene.

Tenk nytt og sett opp et budsjett. Glem de flotte presentasjonene hotell- og flyselskapene gir deg, for her blir man fort en i flokken, og budsjettet passer gjerne ikke for dem som søker billige reiser.

Ta regien over ens egen billige reise. Start med å sjekke ut hvor reisen skal gå. Hvor er det billig å reise? Blir det billigere å reise alene? Hvor vil man få mest igjen på opplevelser? Tar man seg tid til å finne ut litt av dette, kan man spare mange hundrelapper, om ikke tusen på sluttsummen.

 

 

Det er billig å reise om du tar regien selv - slik som å bruke en gammel, men klassisk koffert med klistremerker!
Klistremerker på en reisekoffert

Hvor er det billig å reise?

Å finne ut hvor de billige reisene er, kan ofte være en jungel å lete i. Trendy steder betyr ofte dyrere pris! Går man på med friskt mot og eventyrlyst og søker andre steder, så er sjansen stor for at man finner billigere reiser. Reiser man med kun håndbagasje er det også lettere å være på reisefot.

Når målet for drømmereisen er satt, så er det viktig å ikke gå i fella ved å starte ferien i høysesong. Da er prisene høyest, og både fly og overnattingsteder er mye dyrere enn hvis man velger å reise i lavsesongen. Er man i tillegg fleksibel på reisedatoer, så kan man spare ytterligere hos de forskjellige flyselskapene.

Gjør man også litt detektivarbeid, og sjekker ut flere alternativer, på valg av reisemiddel og overnattingsteder, så kan dette gi ekstra kroner i reisekassen. Tog som reisemiddel kan også være billigere og mer innholdsrikt enn reiser med fly.

 

 

Planlegg reisen godt

Jo mer man planlegger en billig reise, jo mer forberedt er man. Ønsker man en reise som er spekket med opplevelser, så kan det ofte lønne seg å forhåndsbestille billetter. Når man står der i kampens hete er det fort gjort å betale for mye enn det man egentlig ønsket og har budsjettert med.

Å velge hotell er viktig for å sikre en billig reise. Skal du velge noe fancy som i bildet ovenfor, eller kanskje noe helt konservativt?
Hotell er en viktig del av planleggingen for din reise

Hvor man velger å bo på reisen sin kan fort bli en kostbar affære. Hoteller er ikke av det billige slaget, hverken for dem som reiser alene eller når man er flere med på reisen. Airbnb seiler opp som en god utfordrer for dem som planlegger en billig reise, og her kan man virkelig finne noen unike skatter for en billig penge.

Å komme seg rundt når man har kommet frem til reisemålet, kan fort bli motsatt av en billig reise. Velger man bort dyre taxier og er åpen for å bruke kollektivt reisemiddel som buss, sykkel eller å ta beina fatt, så blir oppholdet billigere og mer opplevelsesrikt.

Mange liker å reise alene. Er man flere i reisefølget, så blir det en billigere reise når man er flere i spleiselaget. Å leie en leilighet sammen og dele utgiftene på mat og transport, kan gi et romsligere budsjett.

Med disse sparetipsene ønsker vi en god og trivelig billig reise, om det så blir i en Airbnb leilighet med utsikt over Louvre eller backpacking i fjerne Østen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *