Hepatitt A vaksine

Hepatitt A vaksine før du reiser

Vi anbefaler alle å ta en hepatitt A vaksine før de reiser utenlands. Slik kan en ta det helt med ro og vite at en er sikker underveis i utenlandsreisen.

Å reise til utlandet er nesten alltid spennende og morsomt. Du får bruke tiden borte fra bekymringene dine. Videre får du også oppleve all den variasjonen verden har å tilby deg. Du får smake på lokal mat og oppleve den lokale kulturen på egenhånd. Dette er ikke noe du kan gjøre ved å lese en bok eller se på en dokumentar. Dette er noe du trenger å oppleve med egne øyne!

En av de største utfordringene med å reise verden rundt er helseproblemene. Selv etter at du har tatt vare på alle logistiske betraktninger og, kommer spørsmålet om du har tatt nok forholdsregler. Disse er ofte knyttet til helse for å sikre at du får en trygg tur.

Dette er grunnen til at det er viktig å sørge for at du vet om du trenger å bli vaksinert for visse helsetrusler. Hepatitt A er ett av de viktigste virusene du kan risikere å komme i kontakt med når du ferierer i utlandet.

Hepatitt A vaksine kan redde deg fra mange problemer på reisen, så nålestikket er verdt det!
Nåler er kanskje ikke favoritten til folk, men det er allikevel nødvendig!

Hva er hepatitt A?

Hepatitt A er et virus som vanligvis spres gjennom enten forurensning av vann eller mat. Dette skjer når du ender opp med å innta eller smitte ved å være i kontakt med en person som er smittet.

Noen av de primære symptomene på hepatitt A inkluderer, men er ikke begrenset til, kvalme, tretthet, mild feber, og dårlig matlyst.

 

Hvor lenge varer hepatitt A vaksine?

Selv med tilstrekkelig fuktighet kan det ta en måned eller to før du blir frisk, men heldigvis varer vaksinen ut perioden. Nå er ikke hepatitt A heller en internasjonalt farlig sykdom. For det meste påvirker det bare utviklingsregioner i verden.

Dette betyr at det kanskje ikke er nødvendig for deg å bli vaksinert før du drar på tur, avhengig av hvor du reiser. Men det er noen land der utbredelsen av hepatitt A er over ti prosent. På disse stedene risikerer du selv å pådra det.

Det som er verre er det faktum at uten vaksinasjon har du nesten ingen naturlig immunitet mot hepatitt A overhodet. Hvis du er fra et utviklet land, så ble du oppvokst i et rent miljø. Det betyr at immunforsvaret ditt er helt ukjent med mange sykdommer.

Jo lengre unna Norge, jo større er sjansen for at du trenger hepatitt A vaksine.
Nordmenn reiser verden rundt, og hepatitt A vaksinen er bare en av mange vi bør ta før våre reiser.

Vaksinen er helt nødvendig i mange land

Hvis du trekker inn noe som er fremmed for kroppens forsvarssystemer, så vil du lide langt større helsemessige konsekvenser. Dette er altså uten vaksinen, sammenlignet med menneskene som bor i landet. Det er fordi kroppene deres i det minste er litt kjent med hepatitt A.

Enkelt sagt har kroppene våre blitt så bortskjemte med et hygienisk og sanitært miljø at vi har blitt ofre for vår egen suksess. Kroppene våre har blitt så kodet av moderne medisin og teknologi at vi har blitt svake. Hvis vi så mye som utsetter oss i et mer naturlig miljø i noen dager uten medisinsk beskyttelse, er vi fortapte.

Dette er grunnen til at det er helt avgjørende at du tar de nødvendige vaksinene før du drar ut til noe land for en ferie. Det siste du vil gjøre er å gjøre en fantastisk opplevelse til et mareritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *