Hva kan du ta med på et fly?

Hva kan du ta med på et fly i 2020?

Med så mange som ønsker å reise alene og med andre, er det viktig å vite hva flyselskapets regler og forskrifter er. Å vite hva du kan og hva du ikke kan ta med deg på et fly er veldig viktig for ikke å komme deg i trøbbel. Det er også viktig slik at du ikke legger igjen noe hjemme som du faktisk har lov til å ta med.

Hva kan du ta med på et fly? Baggasjen kan faktisk inneholde mye!
Hva kan du egentlig ha med deg i kofferten din og håndbaggasjen?

Baggasje kontra håndbaggasje

En viktig forskjell å huske er at det du ikke har lov til å ta med deg bagasjen er litt annerledes enn innsjekkede kofferter. Hovedårsaken er at innsjekkede kofferter er plassert i lasterommet mens håndbaggasje tas med inn i kabinen.

Objekter som kan eksplodere

For eksempel har du vanligvis lov å ta med aerosolinsektmidler i den innsjekkede bagasjen din. Du har imidlertid ikke lov til å ta det med deg i bagasjen. Hovedårsaken er at aerosolbokser risikerer å eksplodere når de utsettes for en dramatisk reduksjon i lufttrykket. Dette kan håndteres bedre i lasteområdet der det ikke er vinduer. Hvis aerosolen kan eksplodere i kabinen, kan det bli skader på vinduene.

De samme reglene vil gjelde for barberkrem. Hovedspørsmålet her er at de plasseres i trykkbokser. Bekymringen med trykkbokser er alltid at den kan eksplodere i kabinen der folk sitter og få noen såret. Det spiller ingen rolle hva innholdet er.

Hva kan du ta med på et fly? Ting som kan eksplodere er neppe en god ide.
Eksplosiver hører selvfølgelig ikke hjemme på fly, men det er mye mer enn bare bomber som kan eksplodere.

Hva kan du ta med på fly av alkoholholdige drikkevarer?

Med alkoholholdige drikkevarer vil de fleste containere bli akseptert med innsjekket bagasje. Det samme gjelder bærebagasjen, men det er en ekstra begrensning. Alle beholdere skal ikke overstige 100 ml hver. Dette gjelder ikke bare alkoholholdige drikker, men for alt beholder med væsker i seg.

Hovedårsaken bak volumbegrensningen er fordi det antas at væskebomber som er større enn 100 ml, kan forårsake kritisk skade på hytta og potensielt forårsake en sprekk i et av vinduene. Dette vil føre til et raskt og dramatisk tap av press i kabinen og vil påvirke den fysiske sikkerheten til passasjerene og mannskapet.

Det samme vil gjelde for containere som inneholdt enhver type væske. Selv om du for eksempel hadde et stort rør med tannkrem, måtte du kassere den hvis den var over 100 ml i volum. Den samme logikken vil gjelde her.

Toalettartikler er alltid diskusjonen

Med mindre du skal på en dagstur, er det viktig å vite hvilke typer toalettsaker du har lov til å ta med deg på fly. Som med alkoholholdige drikker, er de fleste varer tillatt under forutsetning av at hver væskebeholder ikke overskrider 100 ml. For håndbagasje må alle toalettsaker du tar med kunne være i en 1-liters gjennomsiktig Ziploc-veske.

For ikke-flytende toalettsaker er det best å la dem ligge i innsjekket bagasje. Dette fordi reglene og forskriftene for disse elementene har en tendens til å være mer kompliserte. Så, for å spare deg for bryet, unngår du bare å forsvare å bringe disse varene en etter en.

Barberhøvler er et annet forvirrende element. De er tillatt uten større begrensninger i den innsjekkede bagasjen. Imidlertid er ikke høvel barberhøvel tillatt i bærevesken. Når det er sagt, tillates engangshøvel, som er langt vanligere, inne i gjennomføringen, og det samme gjelder elektriske barberhøvel.

Parfyme, sminke, tannkrem, og mange andre ting skal med på reisen.
Det er ikke alltid like lett å vite hva du kan ta med på flyet, og toalettartikler fører alltid til mye diskusjon.

Hva kan du ta med på et fly av elektronikk?

For det meste er personlige elektroniske enheter tillatt i både håndbaggasje og innsjekket bag. Likevel anbefales det at du har så mange av dem i bærevesken din som mulig. Dette er fordi innsjekket bagasje skyves rundt ganske mye under en flytur. Hvis dine elektroniske gjenstander er ganske skjøre, risikerer du at de blir knust av alle andres vesker.

Det du derimot skal tenke over er at du ikke kan bruke enhetene under avgang og landing. Da skal nemlig alle dine enheter være i flymodus, og PC-er skal være stuet ned.

Hva kan du ta med på et fly egentlig?

Hva kan du ta med på et fly? Svaret er i bunn og grunn det aller meste. Noen åpenbare ting skal en selvfølgelig holde hjemme, men stort sett er det lov med de fleste ting på et fly. Det viktigste er jo tross alt at du skal kunne nyte din reise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *