Tur med valp

Hvor langt kan en valp gå?

Hvor langt kan en valp gå? Det er et spørsmål mange nye hundeeiere vil stille seg selv i 2020. Valper er noe av det mest fantastiske du kan ha. Noen er lette, mens andre er lubne. Men omtrent alle av dem vil få hjertet ditt til å smelte. Hvis du ikke er en katteperson, så vil utsiktene til å ha en egen valp gjøre deg veldig glad.

Når det er sagt, så er det forskjellige oppgaver å ha en valp, sammenlignet med det å ha en katteunge. Sammenlignet med kattunger, så har valper en tendens til å være mer krevende etter timeplanen din. Det er bare på grunn av deres natur. Valper krever mye mer oppmerksomhet enn kattunger. Ganske enkelt fordi de har en tendens til å være mer energiske og utgående.

Hvor langt kan en valp gå? Noen foretrekker nok å bare være innendørs!
Enkelte valper vil nok heller være innendørs mesteparten av dagen!

Tur er viktig for din valp

Å ta valpen ut på tur er en veldig viktig del av å ha valpen. Uten å gå turer, så ender valper med å bli fysisk svake på måter kattunger ikke gjør. Kattunger er naturlig nok mer egnet til et stillesittende liv. Valper er bygd for et mer utgående liv. Å holde valpen inne hele tiden kan føre til alvorlige helseproblemer.

Når det er sagt, så er mange som forstår dette ikke sikre på hvor ofte eller hvor langt en valp kan gå. De er heller ikke sikre på hvilken tid på dagen som er best å gjøre det. Dette er alle veldig viktige spørsmål som må besvares. Det viser seg at det ikke finnes ett eneste svar for alle valper. Dette er fordi valper kommer i alle former, størrelser, og personligheter.

Nedenfor har vi derimot gått gjennom de to viktigste faktorene for hvor langt en valp kan gå:

Hvor langt kan en valp gå basert på størrelse?

Generelt sett: Jo større hund, jo mer trenger de å løpe. Større hunder ble stort sett opprinnelig avlet for utendørsaktiviteter som jakt. Enten det er St. Bernards som hjelper til i akuttmedisinsk behandling, eller forskjellige raser med gjeterhunder, så trenger store hunderaser vanligvis å ha en god tur, eller løpe hver dag i det minste.

Mindre hunder er derimot mye mer domestiserte. Mange av dem foretrekker å holde seg innendørs mesteparten av tiden. De ble avlet mest innendørs, og de er mer et estetisk dyr enn noe praktisk. De ble også avlet for å være virkelig vakre, slik at mennesker ville behandle dem som sine egne babyer.

En hund stikker hodet ut av bilvinduet og elsker å være på tur.
Jo større hunden er, jo mer bør den aktiviseres.

Hva med formen til valpen?

Dette kan høres rart ut, men hundens form kan påvirke hundens evne til å løpe. Det kan også påvirke utholdenheten deres. Det er en viss form som gjør en hund mer i stand til å løpe lange avstander. Jo lenger bort en valp eller en hunderase går bort fra det, desto mindre er de i stand til å løpe.

Men på slutten av dagen er det viktigste å innse at valpen din har behov. Valpen din krever visse ting fra deg. Det er nemlig tiden din, slik at den kan opprettholde seg selv. Valper er aktive. Noen av dem er nesten bokstavelig talt fulle av energi, og de hopper og løper rundt i flere timer. Men når du kan se dem hver dag i flere år, fordi du hjalp dem med å holde seg sunne ved å sette inn tiden, så vil det hele være verdt det.

Hvor langt kan en valp gå? Utholdenhet spiller en stor rolle, akkurat som hos mennesker.
God utholdenhet er også viktig for hunder når det er snakk om å være i stand til å tåle lengre turer.

Hvor langt kan en valp gå? Det varierer sterkt!

Så hva er egentlig svaret på hvor langt en valp kan gå? Det varierer mye! Noen valper kan gå i flere timer, mens den gjennomsnittlige valpen nok er sliten en god stund før du som menneske er det. Derfor er det beste å se an. Et godt tips er å begynne med en kort tur med valpen. Etterhvert kan du trappe opp mens valpen blir eldre – og ikke minst mens kondisjonen din blir bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *