Kalorier brent 5 km

Hvor mange kalorier er brent ved 5 km?

Hvor mange kalorier er brent ved 5 km gange? I dag er det mange som blir stadig mer bevisste på viktigheten av å være i form og leve en sunn livsstil. Mange mennesker endrer vanene sine slik at de kan holde seg sunne lenger.

Mange mennesker blir klar over viktigheten av å bekjempe fedmeepidemien som feier verden rundt. Mange trenger ganske enkelt å spise mindre og bevege seg mer for å slanke seg.

En av de mest populære måtene å slanke seg på er å gå en tur. Turgåing er en enkel øvelse å gjøre fordi det ikke krever utstyr. Du trenger heller ikke kjøre til et treningsstudio. For eksempel er hvor mange skritt hver dag du trenger å lavere enn hva du tror.

Men mange er nysgjerrige på hvor mange kalorier de kan forbrenne ved å gå, si, 5 km hver dag. For å få folk til å gå ned i vekt, bør dette spørsmålet definitivt besvares.

Vet du hvor mange kalorier et eple for eksempel har i seg?
Eple og andre frukter blir fort en synder som frukter med mye sukker i seg.

Faktorer som avgjør kalorier brent ved 5 km

Dessverre er det aldri et entall svar når det gjelder trening. Dette er fordi alle er forskjellige. Alles kropp reagerer annerledes på trening, endring av dietter og annen livsstilsendring.

Det er faktisk en hel liste over faktorer som bidrar til hvor mange kalorier du kan forvente å forbrenne fra å gå 5 km om dagen.

Størrelse

Som en generell regel, jo større du er, jo flere kalorier må du forbrenne for å utføre en bestemt oppgave. Dette gjelder høye mennesker som er tynne, så vel som kortere som er overvektige.

Så lenge du er relativt tung, trenger du rett og slett mer energi for å gjøre det samme sammenlignet med mindre og lettere mennesker. Denne regelen kan også brukes for å gå 5 km om dagen.

En ting å huske er at når du begynner å miste mye vekt, vil også mengden kalorier du forbrenner når du går 5 km begynne å avta. Mengden vekt du mister hver uke vil også avta.

Alder

Når du blir eldre, begynner metabolismen vanligvis å avta. Dette betyr at du ikke vil kunne forbrenne så mange kalorier som du pleide.

Eldre som ønsker å gå ned i vekt, trenger å forstå dette konseptet og justere treningsplanene sine deretter. Du må enten spise mindre eller trene mer for å forhindre overvekt.

Hastighet

Hvor fort du går de 5 kilometerne vil også avgjøre hvor mange kalorier du ender opp med å brenne. Dette er mest på grunn av noe som kalles “etterbrenningseffekten”.

Hvis du går eller løper mer intenst, vil kroppen lade seg selv og ende opp med å øke stoffskiftet. Jo mer intens treningen din er, jo mer superladet blir stoffskiftet ditt.

Denne økningen i metabolismen tar tid å komme tilbake til det normale. I mellomtiden vil kroppen fortsette å forbrenne ekstra kalorier, selv om du bare hviler.

Det er grunnen til at så mange mennesker er interessert i intense kondisjonstreninger som HIIT.

Kalorier brent ved 5 km gange vil nok tilsvare omtrent ett sunt måltid.
Trening brenner helt klar kalorier, men det er også begrenset hvor mye av matinntaket turgåing kan dekke.

Kalorier brent ved 5 km avhenger av tid på dagen

Når du i løpet av dagen du velger å gå din 5 km lange tur vil også avgjøre hvor mange kalorier du forbrenner og også hvor kaloriene kommer fra.

Hvis du går tidlig på tom mage tidlig, har kroppen ikke noe annet valg enn å brenne gjennom fettlagrene dine for å gi deg energi.

Hvis du gjør treg kardio på tom mage, vil du også redusere matlysten gjennom dagen. Dette betyr at du vil miste fett og kunne holde det bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *