Opplev eventyrlig vin – delta i en vinsmaking

Er du typen som føler du vet alt om vin? Eller har du kanskje ikke peiling i det hele tatt og har lyst til å vite litt mer? Det finnes faktisk tiltak for begge segmenter. En vinsmaking lar vinkjenneren oppleve nye smaker og novisen bli kjent med vinens eventyrlige verden. Her kan du lese mer om vinsmaking! 

Finn den perfekte vinsmakingen

Det finnes et utall forskjellige vinsmakinger og forskjellige formål til å gå på vinsmaking. En vinsmaking kan nemlig være utrolig mange ting. Det er ikke kun for å lære, men også for å oppleve. I Norge er vi gått fra å velge hvit eller rød, til å bli mye mer opptatt av vin. Det er mange som går i vinklubber, drar på vinreiser til Frankrike eller Italia og som ukentlig utforsker nye spennende viner. Det er blitt en helt annen bevissthet omkring vin enn det vi hadde for bare få år siden, vi er blitt mye mer kvalitetsbevisste og har mye mer fokus på å kjøpe de riktige vinene. Det er også kommet en stor trend som er blomstret opp omkring økologisk og såkalt biodynamisk vin – dette er stort i resten av Europa og begynner også å spre seg til Norge. Da er særlig det man kaller for orangevin i vinden. Dette ser man for eksempel hos våre nordiske naboer i Stockholm og København, men dette er også en trend som har begynt å snike seg inn hos oss her helt i nord.

Nordmenn har generelt sett god inntekt og grei økonomi til luksusvarer som vin. Det er bare mye morsommere å drikke god vin hvis man har et sammenligningsgrunnlag og har lært hvordan man skal smake og gjenkjenne forskjellige druer og nyanser. Vin er ikke bare vin. Du kan også bli ekspert på å sammensette vin og mat til middagsselskaper – bli din egen Sommelier.

Finn en eventyrlig vinsmaking og prøv viner fra hele verden. Du kan bli vinekspert og nyte vinen mer. Det er gøy å lære noe nytt og bli innviet i vinens eventyrlige verden.

Morsomme smakinger

Det er ikke bare sånn vinsmaking man ser på film og Tv som man kan gå på i Norge. Det finnes også mer oppfinnsomme alternativer. Man kan for eksempel gå på vinsmaking og matkurs, så man kan lære seg å sammensette vin og mat på en profesjonell måte – dette er noe gjestene dine kan komme til å sette stor pris på på neste middagsselskap. Du kan også gå på enda mer oppfinnsomme smakinger, med for eksempel vin og maling. Du kan også prøve en klassisk vinsmaking, besøke en vingård eller kanskje til og med dra på vintur til utlandet. Vinsmaking er også perfekt for dere som gjerne vil ha et litt annerledes og mer klassisk utdrikningslag.

Uansett hva slags vinsmaking du velger, så finnes det noe som passer perfekt til din smak – eller kan få deg litt ut av komfortsonen. Vinsmaking er også morsom teambuilding, og kan skape en felles interesse. Du kan ofte også få arrangert en privat vinsmaking, hvis du vil ha en vinsmaking i en litt mer intim atmosfære.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *