Opplevelser i nærområdet

Det er ikke alltid at lommeboka spiller på samme lag når det gjelder et brennende ønske om opplevelser og drømmene man har for et etterlengtet avbrekk i hverdagen. Selv om budsjettet er begrenset, så betyr ikke det nødvendigvis at man må sitte hjemme og stirre i veggen eller se venner og familie sette seg på et fly til nye destinasjoner.

Nærområdet byr på mange opplevelser - slik som turer i skog og mark. Snakk om en billig reise!
Nærområdet byr på mange opplevelser – slik som turer i skog og mark

Vender man i stedet nesa mot nærområdet, og sjekker ut hvilke fantastiske turmuligheter og opplevelser som venter, så kan man virkelig snuble over en og annen skatt. Vær turist i egen hjemby, og sett av tid og start med å sjekke ut mulighetene for nærområdet. Ikke bare sjekk hva som ligger innenfor en viss radius, men snus også på hva fylket ellers har å by på.

Norske naturopplevelser er rett rundt hjørnet og landet vårt byr på fantastiske opplevelser for dem som er åpen for en norsk tur. Fyll opp nistekurven med deilig turmat og drikke, spenn på deg turskoene og beveg deg mot Norges fantastiske natur. Dette er helt gratis.

 

 

Kulinarisk opplevelse

Er det kulinarisk opplevelse du higer etter når du søker deg ut på tur, er det greit å vite at matfestivaler blir arrangert flere ganger i året, rundt om i landet. Dette er blitt mer og mer populært. Sommer og tidlig høst finner man flesteparten av matfestivalene som byr på muligheten til å teste kortreiste og lokalproduserte delikatesser.

Disse festivalene gir god stemning. I tillegg kan man ofte få med seg flere gratiskonserter og andre aktiviteter. Her sitter man igjen med en god dose av velbehag etter å ha fortært lekre retter og herlig musikkstemning som bruser i kroppen. Matfestivalene i Stavanger og Bergen er gode eksempler på dette.

Kulinarisk opplevelse ved en matfestival med mye grønnsaker. Mat er noe alle elsker!
Kulinarisk opplevelse ved en matfestival med mye grønnsaker

 

 

Musikk opplevelser og tur

Er man musikkfrelst og elsker musikkfestivaler, så finnes det flust av gratis muligheter om sommeren. Gjerne i kombinasjon med andre aktiviteter. Når slike festivaler blir arrangert, kaster ofte den lokale handelsnæringen og private aktører seg på og vil være med på moroa. Derfor kan man ofte finne gratis aktiviteter for barn og voksne og gode tilbud i butikker og restauranter.

Musikkopplevelser finnes det mange av i Norge. Folkelivet er nok det som trekker aller flest til denne rimelige og lokale aktiviteten.
Musikkopplevelser finnes det mange av i Norge

Er man på let etter en litt annerledes opplevelse, og gjerne noe som gir et ferieminne for livet, kan overnatting i et fyrtårn anbefales. Langs hele den Norske kysten finner vi flere fyr som tilbyr dette og er man medlem i Norsk Turistforening er det noen hundrelapper å spare på overnattingen.

Er man åpen for enkel standard hvor man selv tar med sovepose, mat og drikke, så kan dette så absolutt være det rette, enten man reiser alene eller sammen med barna. Her får man storslått utsikt og spennende opplevelser.

Vet man at neste års ferie kommer til å bli i strammeste laget økonomisk sett, så kan det være lurt å ønske seg en opplevelse i gave. Det kan være alt fra en opplevelse i en klatrepark for hele familien, overnatting på et lokalt fyrhus eller medlemskap i Norsk Turistforening i gave. Finn ut hva som lokker av ferie neste år, og sett opp ønskelisten.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *