Reise alene kan være skummelt – men også veldig spennende!

Reise alene i 2019 – Dette skal du tenke på

Planlegger du å reise alene i 2019? Kanskje har du allerede bestilt tur for å reise alene til Syden? Enkelte vil kanskje tenke at du er gal som i det hele tatt vurderer dette, men dette gjør deg desto tøffere. Det er nemlig ikke bare enkelt å begi seg ut på tur alene, spesielt til fremmede land. Her er språket og kulturen annerledes, og det kan nok virke skummelt å skulle reise alene, da en ikke har en partner å lene seg på.

Vi skal derimot i denne artikkelen knuse et par myter om det å reise alene. Videre skal vi også gi noen gode tips til deg som velger dette. Dermed kan du kose deg med din tur og være trygg gjennom hele ferien din.

Reise alene kan bringe sjelefred og ro
En kvinne ser utover det vakre landskapet alene på en fjelltopp

Finn gruppereiser for enslige

Selv om en bestiller flybillett og hotell alene, så er nok sjansene store for at en også ønsker å møte noen å tilbringe ferien med. I stedet for å ta sjansen på å møte noen dit du skal, så kan gruppereiser for enslige være et godt alternativ. Her forbereder du deg nemlig på hvem du skal tilbringe ferien med. Da slipper du å snakke med fremmede. Ferien skal jo tross alt være avslappende!

I dag finnes det også en rekke grupper i sosiale medier. Du kan finne hundrevis av likesinnede som for eksempel planlegger å reise alene til Syden. Enten det er Spania, Tyrkia, Italia, eller andre land rundt Middelhavet, så søker mange her selskap av andre. Ta sjansen, og legg ut et innlegg der du søker noen å enten reise sammen med, eller å møte ved destinasjonen!

 

Vær utadvendt, men ikke naiv!

Dersom du faktisk skal reise alene til Syden for eksempel, så vil du uansett møte på en rekke nordmenn. Da gjelder det å være utadvendt om du ønsker å skape venner. Men husk på at du ikke skal være naiv heller. Det lusker tross alt en god del farer rundt hjørnet om en er helt og holdent naiv i utlandet. Dersom du skal reise alene, så er det bare din intuisjon som hjelper deg.

Selvfølgelig skal en ha det gøy, men et godt tips kan for eksempel være å holde noe kontroll på alkoholinntaket. Dessuten, om noe føles for godt til å være sant, så er det vanligvis det. Kos deg, vær utadvendt, og skap nye venner. Men ikke la naiviteten din ta knekken på ferien!

Det å reise alene trenger ikke å bety at du tilbringer ferien alene
Mange møter spennende, nye venner når de velger å reise alene

Beste steder å reise alene

Det finnes mange fine steder å reise alene til. Akkurat hvor du bør reise avhenger av akkurat hva du ser etter for reisen. Om du ønsker festing og å bli kjent med mange andre, så kan det å reise alene til Syden være en god ide. Ønsker du i stedet mer fred og ro, så kan for eksempel en tur til avsidesliggende landsbygder i land som Irland, Skottland, eller Island passe deg.

Det kanskje beste med å ta turen på egenhånd er nettopp det at du selv velger hvor du ønsker å reise. Her er det ingen som skal kunne fortelle deg hvor de ønsker å reise. Når du skal reise alene i 2019, så er valget helt og holdent opp til deg, noe som etterlater deg med stor fleksibilitet.

Så da er det bare å bestille billettene og pakke kofferten, og kanskje møter du et par gode venner og muligens også kjærligheten på din reise? Mulighetene er mange der ute, og det hele handler om å bare tørre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *