Reise jorda rundt billig

Mange av oss går rundt med en drøm der vi pakker sekken og setter kursen mot den store verden for å reise jorda rundt. Å søke nye steder med kultur, matopplevelser og sand mellom tærne på et annet kontinent, ja hvem går vel ikke rundt med en slik drøm. Vi snakker ikke her om å reise jorda rundt på 90 dager, men heller plukke ut våre favoritter og ta skrittet ut i verden.

Mange bruker slike jorda rundt reiser som en egotripp, hvor selvrealisering er en stor del av reisen. Man blir kjent med seg selv på en ny måte og kommer hjem med fornyet selvtillit og friskt mot i blodet.

Reise jorda rundt er noe de fleste drømmer om fra tidlig alder. Denne jenta er klar for å reise!
Reise jorda rundt er noe de fleste drømmer om fra tidlig alder

 

 

Billig reise og planlegging

Å planlegge godt hvordan man kan reise jorda rundt billig, er halve reisen. Det gir også gode utsikter på hva som møter en på reisen, hva man har å se frem til, og alt man kan oppleve på reisen. Finn ut hvor du ønsker å reise og hvor det er billig å reise, da det vil gi en god pekepinn på hvor mye som bør ligge i reisepotten.

En slik reise kan fort koste skjorta, spesielt hvis man bestiller turen i sin helhet uten å krysse av for smarte sparetips til turen. Er man smart og søker rundt, kan man snuse opp et og annet sparetips både på billige fly og hotell, reisetips fra reiseselskaper, og reiseblogger.

Finn ut hvor du får billige flybilletter, og sjekk også om du har bonuspoeng hos de forskjellige selskapene til gode. Fly kan fort bli dyrt og kan ta en god bit av budsjettet ditt, så her kan det være mye penger å spare. Husk at jo mer man sparer på selve reisekostnadene, jo mer har man å rutte med når det gjelder opplevelser på turen.

Sjekk om de forskjellige flyselskapene opererer med bonusordninger, og benytt dem der du kan. SAS Eurobonus sitt poengsystem har oppgradert poengene sine, og kravet er nå mindre på mange destinasjoner enn tidligere. Det er smart å sjekke ut hvor mange EuroBonus poeng jorden rundt reise koster. Står Asia på reiseprogrammet, så trenger man 60 000 poeng for en slik tur. En god start, med andre ord.

 

 

Bruk andre reisemidler enn fly

Sjekk også ut andre reisemidler som kan bli billigere enn fly. Er tog og båt et alternativ, kan man reise sammen med noen og spare inn litt der? Jo mer man sjekker og planlegger, jo mer sparer man og stiller godt rustet for turen.

Øyhopping har vært populært i flere år, men hvorfor ikke ta sats og reise jorda rundt via landhopping? Nåvel, man rekker gjerne ikke alle landene, men en stor del av de store kjente landene med herlige opplevelser skulle kunne klares på mellom 4-6 måneder, som regnes som en ca. estimert tur jorda rundt.

Togreiser gjennom naturen er et godt alternativ til fly. Om du kan ta toget, hvorfor ikke oppleve mer på veien til reisemålet?
Togreiser gjennom naturen er et godt alternativ til fly

 

 

Reis på eget budsjett

Den klassiske melkeruten for jorden rundt er Sørøst-Asia, Australia, Stillehavet og USA. Kombinerer man dette med Sør-Afrika, så blir dette den ultimate jorden rundt reise. De forskjellige reiseselskapene tilbyr ferdige pakker på jorden rundt, og prisklassen er veldig varierende. Ofte kan det lønne seg å sette opp sin egen reiserute på sitt budsjett.

Reiseruter som Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand, Malaysia og Singapore er blitt veldig populære de siste årene. Disse reisestedene byr på flott natur og kultur og herlige matopplevelser hvor smaken eksploderer i munnen. I tillegg er det billig å leve der, og man kan fint øke standarden sin uten at budsjettet ryker.

Sett opp et romslig budsjett under reisen, da det er mye bedre å ha litt for mye enn for lite. Noen plasser vil selvsagt koste mer enn andre. Man kan leve på luksus på 150 kr dagen, mens andre steder må man opp i pris og likevel bo spartansk. Men det er jo litt av sjarmen av å reise jorda rundt!

 

 

Prøv utradisjonelle opplevelser!

Det er lurt å unngå de dyreste attraksjonene, og heller gå for det mer utradisjonelle. Både fallskjermhopping i Australia, elefantridning, og en tur på den Kinesiske mur vil være et fantastisk minne for livet.

Reis langsomt, og sett av tid på hver destinasjon du har lyst å reise til. Nyt alle inntrykkene som kommer over deg, og smak deg gjennom reisen på fremmede matretter, og opplev historiske steder. Ikke la reisen bli stressende, men legg inn avslapning, shopping og strandlivet under reisen din også. Ta deg tid til å oppleve verden på en ny måte.

Liker man å reise spartansk og lett, men likevel ha et snev av luksus på turen, så kan Flashpacker være noe å se til. Dette er en mer velstående utgave av backpacker, hvor man har mer komfortabel overnatting med rene hoteller, mulighet til å dusje oftere og mer mulighet til å spise ute på restauranter.

 

 

Dokumenter for reise jorda rundt

Før man legger i vei ut i den store verden med friskt mot og eventyrlyst, så pass på at alt er i orden med pass, visum, vaksiner og forsikringer. Alle disse viktige tingene er viktig å ha på plass i god tid før du reiser. Mange kortutstedere tilbyr gratis reiseforsikring til kundene sine når de betaler med kredittkort. Penger tjent er penger spart.

Ikke stress med brysomme kofferter på en slik reise. Pakk heller smart og i en ryggsekk. Det er mye enklere å reise med en sekk på ryggen og mindre utfordrende enn en koffert. Nå er det mye å velge mellom når det gjelder denne type ryggsekker. Nå kan man få de både med hjul, og de er også bedre i kvalitet som tåler en støyt eller to.

Pakker man i en ryggsekk, så bør man og være kritisk til hva man tar med seg på turen. Tenk at sekken ikke skal veie for mye, og det kan være greit med plass til en suvenir eller to som får bli med hjem. Et lite tips er å ta med halvparten av det du har lyst til å ta med. Vanskelig ja, men så verdt det når man er godt i gang med reisen.

Utsikt fra et fjell i Romania. Jorda rundt reise kan by mange slike utsikter.
Å reise jorda rundt kan by på mange flotte utsikter

 

 

Lykke til med reise jorda rundt!

Går man rundt med en liten globetrotter i seg som vil ut og oppleve verden, så er en jorda rundt reise absolutt å anbefale. Følg våre reisetips som vil gi en fantastisk reise med herlige og eventyrlige opplevelser underveis – men allikevel på budsjett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *