Valp gå tur

Når kan en valp gå tur?

Å ha en valp er noe av det beste som en person kan ha i livet sitt. De er søte og kosete, og de er alltid glade for å se deg. Valper er derimot ganske forskjellige fra andre kjæledyr, spesielt med tanke på hva deres behov er. Naturligvis kjøpes maten for eksempel lett på supermarkedet. Allikevel er spørsmål slik som «Når kan en valp gå tur?» noe som dukker opp tidlig hos en hundeeier. Behovene er rett og slett ganske så forskjellige.

 

Kan en valp gå tur tidligere enn det mange tror?
Hvorvidt en valp kan gå tur tidlig er ett av mange spørsmål hundeeiere møter på.

 

Behovene for en valp varierer stort fra andre kjæledyr

Når det gjelder deres andre behov, så er kattunger for eksempel annerledes enn valper på så mange måter. For det første har kattunger en tendens til å være mer stoiske sammenlignet med valper. Mens kattunger mest sannsynlig vil fortsette å spise når du kommer tilbake fra jobb, så vil valper komme stormende mot deg i det øyeblikket du kommer inn døra.

Disse forskjellene manifesteres i deres fysiske behov. Mens kattunger liker å gå rundt i huset og legge seg på møbler, så trenger valper vanligvis litt mer trening. Derfor er det viktig å ta dem på en tur med jevne mellomrom. Spørsmålet er derimot hvor tidlig du skal gjøre det?

Den beste tiden å ta valpen ut på tur avhenger egentlig av hvordan timeplanen din ser ut. Saken er at valper kan gå turer når som helst på døgnet. De har ikke en ufleksibel søvnsyklus på samme måte som mennesker gjør.

Dersom du kan ta dem ut på en tur før du må på jobb, så vil det fungere helt fint. Hvis du bare kan ta dem ut på en tur etter jobben, så fungerer det like bra også.

 

La din valp gå tur tidlig

Det viktigste spørsmålet er hvor gammel valpen trenger å være før det er trygt å ta dem en tur. Hvor gammel valpen skal være avhenger av rasen dens. Hvis valpen er av en større rase, så vil den vokse stor ganske fort.

Dette vil gjøre det mulig for deg å ta den ut på turer i mye yngre alder, noen ganger så få som noen måneder gamle. Dette er faktisk ganske nyttig, siden større hunderaser pleier å være mer utadvendte. Det betyr at du bør ta dem på turer oftere sammenlignet med andre raser.

For mindre hunderaser kan det være litt vanskelig. Dette er fordi noen av dem ikke blir veldig store selv i full størrelse. Dette kan gjøre det vanskelig å avgjøre om det er fornuftig å ta dem ut på turer i det hele tatt. For noen veldig små og føyelige hunderaser kan det faktisk være fornuftig å bare holde dem i huset.

Ikke bare vil de ikke kreve så mye trening utover å løpe rundt i huset, men de kan ha en høyere risiko for å bli skadet hvis du bestemmer deg for å ta dem ut en tur. Til syvende og sist, så bør du tenke gjennom hva du ender opp med å velge å gjøre med valpens beste interesse i fokus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *